România ar trebui să fie inclusă în Schengen cât mai curând, a declarat, sâmbătă, la București, premierul Ungariei, Viktor Orban, care a asigurat partea română de susținerea țării sale în acest dosar.

"Am venit la București după opt ani și văd dezvoltarea care a avut loc în acești ani și vreau să îmi felicit prietenii din România. Această dezvoltare justifică parteneriatul și intrarea României în Schengen. Decizia noastră a fost greșită în cadrul Uniunii Europene și această decizie greșită ar trebui corectată, România ar trebui să fie inclusă în Schengen cât mai curând. Vreau să vă asigur, să îmi asigur prietenii din România că pot conta în acest subiect pe țara noastră", a spus Viktor Orban, potrivit traducerii oficiale, citat de Agerpres.

Orban se află la Palatul Cotroceni în contextul semnării Acordului privind Parteneriatul strategic în domeniul dezvoltării și transportului energiei verzi, alături de președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, premierul Georgiei, Irakli Garibashvili, premierul României, Nicolae Ciucă. La eveniment participă și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele Klaus Iohannis.