Fostul ministru de Finanțe PNL, deputatul Dan Vîlceanu, a discutat marți pentru prima oară cu presa despre altercația din urmă cu o săptămână în urma căreia fostul lui coleg de partid, Florin Roman, s-a ales cu nasul julit.

"Nu o să fac declarații în legătură cu acest incident. Domnul Roman a dorit să facă acest circ, n-are decât să-l facă. Ați văzut imaginile, ele sunt mai urâte decât ce s-a întâmplat în realitate. A fost o îmbrânceală de 7-8 secunde, n-am încercat să-l lovesc și nici nu l-am lovit", a spus Dan Vîlceanu, pe holurile Parlamentului.

Când jurnaliștii i-au spus că imaginile sunt grăitoare și reiese car agresiunea fizică, Vîlceanu a spus: "Dacă îmi arătați și mie imaginile când l-am lovit cu genunchiul sau altceva... nu mai spun nimic".

Despre faptul că pe imagini se vede cum îl ia de gât, deputatul exclus din PNL susține că s-a aplecat spre fața lui Florin Roman pentru a-i spune ceva. "Nu vreau să spun ce i-am spus. I-am spus ce mi-a spus și dânsul".

Vîlceanu a spus într-un final că nu "mă umple de mândrie acest incident, dar nici nu vin la Parlament să vin înjurat".

"Vă rog să luați și imaginile din plen și o să vedeți că nu aveam niciun fel de legătură cu domnul Roman, chiar l-am salutat, a început să spună niște lucruri, dar nu cred că acest bullying de Parlament poate continua fără ca nimeni să vină să-l scoată pe domnul Roman din sală. Eu asta am făcut", a mai declarat deputatul.

Dan Vîlceanu a precizat că nici nu a mai vorbit de săptămâna trecută cu fostul lui coleg liberal și nici n-are de gând să-i ceară scuze, pentru că "nu pot să îmi cer scuze unuia care vine la mine și îmi spune ce mi-a spus dânsul".

Raportul Institutului Național de Medicină Legală (INML) în cazul agresiunii la adresa deputatului PNL Florin Roman atestă leziunile, pentru care are nevoie de 5 zile de îngrijiri medicale, au precizat surse parlamentare citate de News.ro.

Raportul de la Institutul de Medicină Legală atestă leziunile deputatului Florin Roman, după agresiunea de săptămâna trecută, când a fost lovit de deputatul neafiliat Dan Vîlceanu.

Potrivit medicilor, Florin Roman are nevoie de 5 zile de îngrijiri medicale, au precizat surse parlamentare. Roman va depune plângere la Parchetul General, în urma acestui incident, pentru ultraj, agresiune și loviri.

Sălbăticie în Parlament: Dan Vîlceanu (ex-PNL) l-a agresat fizic pe liberalul Florin Roman

Mai mult pe EurActiv »