Aflată în tabără lui Ludovic Orban, șefa PNL București, Violeta Alexandru, îi dă o replică premierului Florin Cîțu, care a susținut că, dacă va fi președintele partidului, va susține doar membri PNL la primăriile de sector.

”Sunt foarte realistă. PNL București are un potențial extraordinar, are oameni foarte bine pregătiți dar are în continuare și multă treabă de făcut – în interior și pentru bucureșteni. În toate sectoarele. Asta pentru că nu prea s-a făcut treabă serioasă prea mulți ani, s-au preferat înțelegerile, cultivarea dependenței de un anumit grup influent în locul competiției deschise, cu argumente. Fac un bine organizației fiind corectă. Câștigarea alegerilor nu este un scop în sine, contează enorm să fii pregătit să faci față după alegeri. Da, sunt foarte exigentă și, în același timp, nu sunt complexată: știu unde suntem buni (chiar mai buni, mai aplicați decât USR-PLUS) și unde mai trebuie să muncim. Avem toate atuurile să aliniem candidați redutabili dar pentru asta trebuie să fim și serioși și capabili de înțelegerea contextului în care activăm. Cu declarații teribiliste gen "PNL ia toate sectoarele mâine”, nu convingem pe nimeni. Ba ne mai facem și de râs. Este specific celor care nu au fost în stradă să stea de vorbă cu bucureștenii să facă astfel de declarații triumfaliste, nerealiste”, a scris vineri, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Replica ei a venit după un ”mesaj ferm” transmis de Florin Cîțu membrilor PNL în București: ”Cu mine președinte al partidului, vom susține doar membri PNL la primăriile de sector”.

Lidera PNL București atrage atenția că, ”în actualul context politic bucureștean, o competiție între PNL și USR-PLUS fundamentată pe orgolii ar conduce la o nouă victorie a PSD”.

”Ar fi o tragedie. Să nu uităm: PSD a falimentat Capitala, ne-a lăsat datorii care ne costă enorm astăzi. Doar coaliția unită a putut scoate PSD de la butoane în Capitală. Am avut dreptate. Cu orgolii, anul trecut Bucureștiul rămânea cu PSD și în Primăria Capitalei și peste tot. Am uitat cum a fost? Eu, nu. După bătălie mulți viteji se arată”, a susținut ea.


Premierul Florin Cîțu a susținut vineri că nu este nicio ruptură în partid, iar formațiunea este puternică și va fi și mai puternică, după alegeri: ”Nu este o ruptură. PNL este un partid puternic și după alegeri va fi și mai puternic. Veți vedea. De fapt, despre asta este vorba în aceste alegeri. De fapt, definim rolul PNL pe scena politică din următorii ani din România”.