Ministrul porpus al Muncii, Violeta Alexandru, este audiată miercuri în Parlament de Comisiile reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

UPDATE

Violeta Alexandru a fpst avizată negativ, cu 13 voturi "pentru" și 35 de voturi "împotrivă".

Fostul ministru al muncii, Lia Olguța Vasilescu, i-a spus să răspundă cu da sau nu dacă de la 1 septembrie va crește cu 40% punctul de pensie. În replică, Alexandru a spus că nu este la un concurs în care să răspundă cu da sau nu, evitând astfel să dea un răspuns concret.

Parlamentarii PNL, PSD și USR se ceartă de aproximativ zece minute pe procedură. Violeta Alexandru s-a simțit jignită de faptul că Adrian Solomon i s-a adresa de câteva ori cu expresia "sper că ați înțeles ceva".

"Avem mii de angajați, iar ANOFM și AJOFM nu ajung la oamenii care își caută locuri de muncă, ci la cei care au nevoie de sprijin financiar și ratează oportunitatea de la cei care sunt apți de muncă, astfel că sunt la finalizarea unui proces de reformare a ANOFM", a mai adăugat Violeta Alexandru.

Ministrul propus acuză că arhivele oamenilor care au muncit se află într-o problemă.

"Mie nu îmi vine să râd, domnule președinte", i-a spus Alexandru lui Adrian Solomon, care a început să râdă și i-a replicat că este "penibilă".

"Sunt oameni cărora instituțiile publice le vorbesc cu aroganță. Am urmărit personal cum li se răspunde la telefon, dacă li se răspunde", a mai explicat ministrul.

Audierea a început cu un schimb de replici acide între președintele Comisiei pentru Muncă din Camera Deputaților, Adrian Solomon (PSD), și liderul de grup al PNL, Florin Roman.

Cei doi s-au acuzat de dictatorie și obrăznicie.

Violeta Alexandru a declarat că a constatat că le este greu pensionarilor să înțeleagă cum se calculează pensiile.

"Pe o lege alambicată, am cerut Caselor de Pensii să comunice pensionarului calculul pensiei efectiv pentru totală transparență", a spus ea.

Ion Ștefan, avizat negativ în Parlament după o ședință puerilă

Mai mult pe EurActiv »