Violeta Alexandru, consiliera liderului liberalilor Ludovic Orban, a fost aleasă marți, în ședința Biroului Executiv, în funcția de președinte interimar al PNL București.

Postul era râvnit și de Rareș Bogdan, căruia peste 600 de liberali i-au cerut printr-o scrisoare să preia șefia PNL București. Fostul șef al organizației, Cristian Bușoi, și-a exprimat și el susținerea față de fostul moderator, cel care a fost primul pe lista PNL la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că ela propus-o pentru funcție pe Violeta Alexandru.

"Violeta Alexandru este propunerea care a fost formulată de mine în baza deciziei luate de BPN, pentru conducerile interimare pe București. Până săptămâna viitoare, împreună cu președintele interimar București să formulăm propuneri pentru președinții de sectoare, iar peste încă o săptămână să putem mandata conducerile interimare în ansamblul lor", a declarat Ludovic Orban.

Rareș Bogdan a declarat după ședință că au fost și discuții tensionate, dar liberalii au ieșit "mai uniți". El a mai spus că orice fricțiuni trebuie să înceteze deîndată, deoarece alegerile prezidențiale nu sunt câștigate, iar președintele Klaus Iohannis are nevoie de un partid puternic.

Bogdan a precizat că Alexandru e un om "foarte valoros", care a muncit mult în campanie, dar a avertizat-o în ședință că la București sunt și "crocodili", și "șobolani mari", iar astfel de persoane trebuie "puse la punct". Nu trebuie "să se lase încălecată", e nevoie să aibă un ciocan "învelit într-o catifea.

 Rareș Bogdan nu a dorit să discute despre neînțelegerile din partid. Presa a scris în ultimele zile despre conflictul dintre Orban și Bogdan.