Viorel Cataramă a declarat, marți, după ce și-a depus candidatura la șefia PNL, că ”pleacă mai bine un pic decât a plecat Donald Trump în America” și că, dacă va ajunge președintele partidului, liberalii vor fi de acord cu căsătoriile homosexuale.

"Dacă voi fi ales, PNL va fi de acord cu căsătoriile homosexuale și va fi de acord cu adopțiile de către aceste familii a copiilor. Fac această declarație în baza moralei creștine – piatră de temelie a dreptei – și pot să justific această afirmație. (...) Noi suntem creștini, cartea noastră de căpătâi e Biblia. În Biblie spune că Dumnezeu a făcut pe om și i-a dat anumite calități. Homosexualii au această înclinație nu pentru că așa e cool, ci pentru că așa sunt ei, așa simt. Dumnezeu a îngăduit ca acești oameni să aibă această înclinație, nu este o boală care poate fi tratată, este un dat. Dacă Dumnezeu a îngăduit ca acești oameni să existe, cum poate să vină un muritor și să nu fie de acord cu ce a spus Dumnezeu sau cu ce a făcut Dumnezeu", a declarat Viorel Cataramă, potrivit Mediafax.

El și-a depus, marți, candidatura pentru funcția de președinte al PNL, moțiunea sa fiind semnată de 101 susținători.

"Eu sunt un om independent. Eu, în acest moment, plec mai bine un pic decât a plecat Donald Trump în America. Îmi doresc să am succesul pe care l-a avut Donald Trump în America pentru că știu că asta e calea de urmat - nu mai trebuie să facem compromisuri, ci trebuie să ne asumăm ideologia și să luptăm pentru ideologia noastră și pentru electoratul nostru. (...) Eu sunt un mic Trump al PNL în acest moment", a mai afirmat Cataramă.

Luni, și-au depus candidaturile pentru șefia liberalilor Ludovic Orban și Cristian Bușoi.