Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri seara că e convinsă că prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, e dezinformat atunci când vine vorba de situația din România.

Viorica Dăncilă a reluat la Antena3 teza că nu știe cine face raportul MCV și cine furnizează informațiile - deși chiar în aceste zile se află o delegație la București care are întâlniri cu diverse oficialități - , adăugând că e ”nedrept” pentru România.

Premierul a mai spus că informațiile care ajung la Bruxelles trebuie să fie din surse oficiale.

Întrebată dacă are convingerea că Timmermans a fost dezinformat, ea a replicat: ”Da, am convingerea”.

Întrebată dacă se vrea ca România să fie dusă în direcția Ungariei și Poloniei, Dăncilă a răspuns afirmativ, susținând că evaluarea ttrebuie făcută ”separat pentru fiecare stat membru”.

Nu e prima dată când Bucureștiul susține că prim-vicepreședintele Comisiei nu e bine informat.

În timpul vizitei efectuate în martie la București, Timmermans i-a asigurat pe liderii coaliției că e foarte bine informat. 

Întrebat atunci dacă există diferențe între ce știa înainte de vizită și ce a aflat, Timmermans a replicat: ”Nu”."Angela Cristea mă informează întodeauna corect", a spus Timmermans, întrebat de acuzațiile aduse șefei Reprezentanței Comisiei Europene privind informarea incorectă a Bruxellesului. 

Și atunci Liviu Dragnea a afirmat că Timmermans trebuie să discute direct doar cu Guvernul, nu prin intermediari.