Președintele PSD, Viorica Dăncilă, și-a depus joi, la ora 12:00, la sediul Biroului Electoral Central (BEC), candidatura oficială la alegerile prezidențiale.

Viorica Dăncilă a a mulțumit celor peste 1,4 milioane de români care au semnat pentru candidatura sa și a declarat că a demonstrat faptul că a putut conduce cu succes Președinția Consiliului UE și va fi un președinte activ, prezent în mijlocul oamenilor. Premierul crede și că va fi un președinte care va respecta Constituția și va avea o relație interinstituțională corectă cu Guvernul și cu Parlamentul României.

Ea s-a referit la pensionari, mame, familii, femei și copii, susținând că avantajul ei e că iubește oamenii, iar România are nevoie de un președinte care să susțină pactul pentru bunăstarea românilor. 

Dăncilă a sosit la BEC însoțită de Gabriela Firea, Doina Pană, Rodica Nassar, Mihai Fifor, Eugen Teodoroici, Teodoro Meleșcanu, dar și primarii Sectoarelor 5 și 6, Daniel Florea și Gabriel Mutu.


Înainte de ora 11.00, zeci de simpatizanți PSD au sosit în fața sediului BEC pentru a o susține pe Viorica Dăncilă. Cei mai mulți simpatizanți au fost aduși de primarii din Sectoarele 5 și 6, aceștia fiind permanent coordonați de către un "lider de grup".

În zonă au fost mobilizate mai multe echipaje ale Jandarmeriei și Poliției.