Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat duminică seară, la Antena 3, că PSD ia în calcul suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

UPDATE

„Din punct de vedere constituțional, al jurământului pe care l-a depus și nu și-l respectă, al modului în care se poziționează față de români și România, dl președinte Iohannis ar trebui suspendat. Din punct de vedere legal, nu putem face acest lucru cu șase luni înainte de alegeri”, a declarat luni, la DC News, Viorica Dăncilă. 

***

„O să discut cu colegii mei. Luăm în calcul suspendarea președintelui, pentru că eu cer fiecărui cetățean să respecte Constituția și nu poate cel care trebuie să fie un exemplu pentru ceilalți să încalce legea fundamentală”, a spus Dăncilă.

Ea spune că România se află într-o criză, iar președintele "lasă aceste lucruri și placă în vizită".

„Suntem deja într-o criză. Deja în România avem o criză din punct de vedere instituțional, avem o criză din punct de vedere al legilor și actelor normative pe care trebuie să le adoptăm, avem o criză din punct de vedere al stabilității și a încrederii pe care alte state trebuie să o aibă în România și avem un președinte care lasă aceste lucruri și pleacă în vizită. Nu e rău că se duce în Japonia, o țară de apreciat, dar în această situație președintele trebuia să îi cheme pe toți la masă dialogului și să găsească o soluție pentru că este autorul acestei crize”, a spus premierul demis.

Dăncilă susține că Iohannis trebuie să desemneze miniștrii interimari, până se formează o nouă majoritate.

„Până se reușește formarea unei majorități cred că președintele României trebuie să își îndeplinească cerințele Curții Constituționale și să desemneze miniștrii interimari pentru că sunt lucruri de rezolvat. Cred că acum rezolvarea acestor probleme stă la președinte”, a mai spus Viorica Dăncilă.