Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a negat vineri informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora și-ar dori funcția de comisar european. Dăncilă a declarat că a discutat cu președintele Iohannis despre persoana care va fi nominalizată.

"Am văzut și eu că în spațiul public a apărut această informație (că îmi doresc funcția de comisar european - n.r.). Nu, categoric nu. Nici nu aș avea cum. Gândiți-vă că pe 17 (iulie - n.r.) se dă deja vot pentru Comisia Europeană. Asta înseamă că, dacă votul va fi pozitiv, în august trebuie să vin cu o propunere pentru comisar, să negociem portofoliul. Nu am cum să candidez, sunt premierul României și nu aș putea să îmi las colegii și să plec. Sunt un om responsabil", a declarat Viorica Dăncilă, la Brăila.

 Viorica Dăncilă a precizat că a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre nominalizarea pe care România o va face pentru funcția de comisar european.

"Am discutat cu președintele României referitor la propunerea de comisar și l-am rugat să avem o abordare comună. Am discutat și eu cred că, având în vedere că domnul președinte reprezintă România în Consiliul European, trebuie ca această propunere să se facă și în Consiliul European, iar eu să vorbesc cu președintele Comisiei Europene", a mai spus ea.

+++

În fostul mandar al Parlamentului European, postul de comisar european pentru politică regională a fost deținut de Corina Crețu.