După ce a insistat să se întâlnească cu Juncker, Viorica Dăncilă a ratat întâlnirea cu șeful CE, care ar fi trebuit să aibă loc pe Aeroportul Băneasa, luni, la ora 18:00. Guvernul susține că aeronava a ajuns mai devreme și dă vina pe SPP.

Inițial, președintele Jean-Claude Juncker nu avea programată o întrevedere cu Viorica Dăncilă, dar a acceptat o întâlnire de 15 minute la solicitarea premierului român. Juncker a așteptat-o pe Dăncilă la aeroport, dar, în cele din urmă, a plecat la hotelul unde era cazat și apoi la summitul Inițiativei celor Trei Mări. 

Guvernul susține că a fost informat de Reprezentanța Delegației Comisiei Europene în România că aeronava cu care se venea președintele Jean-Claude Juncker urma să aterizeze pe Aeroportul Băneasa, la ora 18:30, informații confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles.

”Premierul Viorica Dăncilă a plecat la ora 17:30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa. La ora 17:40, Protocolul Guvernului a fost anunțat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine în România președintele Comisiei Europene este posibil să aterizeze mai devreme decât ora anunțată inițial. La ora 18:00, premierul Viorica Dăncilă a intrat în Aeroportul Băneasa. Însă, SPP a preluat în coloană oficială delegația președintelui Comisiei Europene de la scara avionului și a plecat spre hotelul la care urma să fie cazată”, se arată într-un comunicat al Executivului.

SPP nu poate stabili programul unui demnitar, decizia de a pleca aparținând președintelui Juncker după ce a constatat că la aeroport se află doar persoane de la protocolul premierului.