Premierul Viorica Dăncilă a precizat că va semna un memorandum pe energie, dar și un document cu Banca Mondială în domeniul sănătății cu ocazia vizitei pe care o efectuează în Statele Unite săptămâna viitoare.

„Voi pleca duminică în Statele Unite ale Americii, este o vizită de lucru, vom semna și un memorandum pe energie, nu ne ducem să facem poze, ne ducem ca să avem rezultate în urma acestei vizite. Ne vom întâlni acolo și cu un număr mare al oamenilor de afaceri, unde le vom vorbi despre avantajele investițiilor în România, despre predictibilitate”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a precizat că va fi însoțită de ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, de ministrul apărării, Gabriel Leș, și că vor avea loc discuții în domeniul apărării și în domeniul sănătății.

„În același timp, vreau să ne întâlnim acolo și cu comunitatea românilor din Statele Unite, pentru că eu cred că trebuie să-i ascultăm și pe dânșii și de fiecare dată când merg în afara granițelor țării îmi face o plăcere deosebită să mă întâlnesc cu românii din orice țară s-ar afla, același lucru l-am făcut și în Portugalia și în alte țări”, a mai spus Viorica Dăncilă.