Președintele PSD, Viorica Dăncilă, nu s-a prezentat luni la ședința Coaliției de guvernare, care trebuia să aibă loc la Vila Lac 1 din Capitală.

UPDATE: Mihai Fifor, secretarul general al social-democraților, spune că PSD și ALDE și-au asumat împreună un program de guvernare, pe care sunt hotărâte să îl ducă la bun sfârșit.

„Am avut astăzi o nouă ședință a Coaliției PSD-ALDE, o discuție productivă pe care o vom continua zilele următoare în aceeași formulă. Relațiile în interiorul alianței sunt stabile și funcționale. Ne-am asumat împreună un program de guvernare și suntem și astăzi la fel de hotărâți să îl ducem la bun sfârșit. Contextul politic nu afectează această asumare comună și nu ne abate de la scopul nostru de a continua reformele începute și a implementa toate proiectele ce sunt parte a viziunii noastre pentru România”, a scris Fifor pe Facebook.

*************** 

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a precizat că Viorica Dăncilă nu le-a explicat de ce nu a venit la ședință 

"Astăzi, 19 august 2019, trebuia să aibă loc o întâlnire a coaliției, având ca temă răspunsul PSD față de poziția ALDE privind măsurile ce trebuie luate în vederea restartării actului de guvernare. Dat fiind că doamna Viorica Dăncilă, președintele PSD și prim-ministru, a absentat, din motive care nu ne-au fost precizate, subiectul respectiv nu a putut fi abordat. Așteptăm ca, odată cu reprogramarea întâlnirii, cel mai probabil pentru miercuri, prim-ministrul să ne prezinte cu claritate care este, între relansare și supraviețuire, opțiunea sa în privința activității Guvernului", a scris Vosganian pe contul său de Facebook.


"Avem o întâlnire mâine (luni - n.r.) Eu cred că domnul Tăriceanu și ALDE vor dori să mergem în continuare. Vom avea o ajustare a programului de guvernare, pentru că au trecut doi ani și jumătate lucrurile s-au mai schimbat, trebuie să avem un program de guvernare și anumite măsuri pliate pe realitatea existentă acum în România", spunea Viorica Dăncilă duminică seară la Antena 3.