Președintele PSD, Viorica Dăncilă, nu s-a prezentat luni la ședința Coaliției de guvernare, care trebuia să aibă loc la Vila Lac 1 din Capitală.

UPDATE: Mihai Fifor, secretarul general al social-democraților, spune că PSD şi ALDE şi-au asumat împreună un program de guvernare, pe care sunt hotărâte să îl ducă la bun sfârşit.

„Am avut astăzi o nouă şedinţă a Coaliţiei PSD-ALDE, o discuţie productivă pe care o vom continua zilele următoare în aceeaşi formulă. Relaţiile în interiorul alianţei sunt stabile şi funcţionale. Ne-am asumat împreună un program de guvernare şi suntem şi astăzi la fel de hotărâţi să îl ducem la bun sfârşit. Contextul politic nu afectează această asumare comună şi nu ne abate de la scopul nostru de a continua reformele începute şi a implementa toate proiectele ce sunt parte a viziunii noastre pentru România”, a scris Fifor pe Facebook.

*************** 

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a precizat că Viorica Dăncilă nu le-a explicat de ce nu a venit la ședință 

"Astăzi, 19 august 2019, trebuia să aibă loc o întâlnire a coaliției, având ca temă răspunsul PSD față de poziția ALDE privind măsurile ce trebuie luate în vederea restartării actului de guvernare. Dat fiind că doamna Viorica Dăncilă, președintele PSD și prim-ministru, a absentat, din motive care nu ne-au fost precizate, subiectul respectiv nu a putut fi abordat. Așteptăm ca, odată cu reprogramarea întâlnirii, cel mai probabil pentru miercuri, prim-ministrul să ne prezinte cu claritate care este, între relansare și supraviețuire, opțiunea sa în privința activității Guvernului", a scris Vosganian pe contul său de Facebook.


"Avem o întâlnire mâine (luni - n.r.) Eu cred că domnul Tăriceanu şi ALDE vor dori să mergem în continuare. Vom avea o ajustare a programului de guvernare, pentru că au trecut doi ani şi jumătate lucrurile s-au mai schimbat, trebuie să avem un program de guvernare şi anumite măsuri pliate pe realitatea existentă acum în România", spunea Viorica Dăncilă duminică seară la Antena 3.