Premierul Viorica Dăncilă susține că fiecare om are dreptul să fie nemulțumit și să meargă la proteste, dar Ziua Națională este "prea importantă pentru noi ca să avem astfel de manifestări".

„Cred că măcar acum, când se apropie Ziua Națională, ar trebui să dăm dovadă de mai multă unitate. Este o zi importantă pentru fiecare român, este o zi importantă pentru România, este important ce mesaj dăm generațiilor următoare, ce mesaj dăm pentru celelalte state și cred că toate aceste elemente trebuie să le aibă în vedere orice bun român. Fiecare are dreptul să fie nemulțumit, să meargă la proteste, dar eu cred că Ziua Națională e prea importantă pentru noi ca să avem astfel de manifestări. Este ziua care trebuie să ne unească, nu să ne dezbine”, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată cum vede faptul că de 1 Decembrie a fost anunțat un protest în Piața Victoriei.

Grupul "Corupția Ucide" a anunțat, pe Facebook, un protest pe data de 1 decembrie, intitulat "La mulți ani în Europa, România! E timpul să scapi de hoți!". Câteva mii de persoane au anunțat că vor participa la manifestație.