În schimbul demisiei, lui Dăncilă i-au fost promise șefia organizației de femei și un loc eligibil înn Senat la alegerile parlamentare de anul viitor, anunță televiziunile de știri.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, s-a dus luni acasă la Viorica Dăncilă și a convins-o să-și dea demisia din fruntea partidului. Acest lucru ar urma să se întâmple la ședința Comitetului Executiv al PSD de marți.

”Vreau să spun cât ce poate de clar că această discuție a fost una calmă, așezată și productivă”, a scris Ciolacu pe Facebook.


După această întâlnire, liderii PSD s-au reunit luni seară, într-o ședință informală, pentru a discuta despre viitorul partidului după eșecul de la prezidențiale.

Marcel Ciolacu ar dori să fie președinte interimat până la organizarea unui congres interimar. El ar urma să fie ajutat de Paul Stănescu, Niculae Bădălău, Lia Olguța Vasilescu și Gabriela Firea.


Însă, potrivit statutului PSD, președintele executiv ar trebui să preia conducerea partidului, în cazul în care președintele demisionează. Cei menționați mai sus încearcă să-l convingă pe Eugen Teodorovici să accepte o conducere colectivă a partidului.

Duminică seara, după ce au fost publicate exit-pollurile, Viorica Dăncilă a declarat în mai multe intervenții la televiziunile de știri că nu demisionează.