Premierul Viorica Dăncilă se află joi la Bruxelles, prilej cu care va avea întrevederi cu înalți oficiali europeni pentru a discuta o serie de subiecte de actualitate aflate pe agenda europeană, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Programul vizitei, organizată în contextul finalului de mandat al Președinției României la Consiliul UE, include o întrevedere cu comisarul european pentru vecinătate și negocieri privind extinderea, Johannes Hahn.

Discuțiile vor fi dedicate subiectului politicii de extindere, precum și evoluțiilor de interes în cadrul dimensiunii politicii de vecinătate a Uniunii Europene, cu accent pe situația actuală din Republica Moldova.

De asemenea, șefa Executivului va avea întrevederi și cu Iratxe Garcia Perez, președinta Grupului Social-Democrat din Parlamentul European, și cu Serghei Stanisev, președintele PES, prilej cu care vor fi abordate subiecte privind cooperarea politică la nivel european.

Înaintea vizitei, Victor Negrescu, consilier onorific al premierului, a declarat, pentru Agerpres, că președinția Partidului Socialiștilor Europeni (PES) va decide joi "revenirea PSD cu drepturi depline".

El a adăugat că acest lucru înseamnă o "dezghețare" a relațiilor dintre PES și PSD.