Liderul senatorilor liberali, Virgil Guran, susținător al lui Ludovic Orban la Congresul din septembrie, declară într-un interviu la RFI că există temerea că în cursa internă se implică și anumite organisme care nu au ce căuta în această competiție.

Liderul senatorilor liberali, președinte al PNL Dâmbovița, spune la RFI că președinții de filiale se tem că s-ar putea să se inventeze anumite probleme pentru unii dintre ei:

”Există de regulă în România, din păcate, a existat un obicei să se mai implice și... hai să zicem anumiți oameni care dețin informații reale sau ireale, oameni care mai încearcă să forțeze nota. Cu alte cuvinte, după cum vedeți, mai apar în această perioadă președinți de organizații cărora li se scoate câte un dosar vechi-vechi sau chiar ceva nou și pueril deocamdată. Există această temere că se implică și anumite organisme care nu au ce căuta în această competiție politică”. 

Întrebat dacă e vorba de DNA sau serviciile de informații, Guran a răspuns: ”Nu neapărat (DNA) ... Este posibil la un moment dat și acest lucru (să se implice serviciile de informații), dar într-adevăr, acest lucru trebuie probat. Eu cred că mai mult, Ludovic a atras atenția că nu trebuie să se întâmple ceea ce trebuie să recunoaștem că în România s-a mai întâmplat în trecut și că nu este bine în momentul de față să se întâmple. Deocamdată nu am văzut să aibă probleme deosebite anumiți președinți de județe, dar se tot vehiculează această idee. Sper să rămână la statutul de discuții și nu ceva concret. Ar fi păcat pentru democrația României”.

”Le atrag atenția celor din exteriorul PNL, care își bagă coada de două luni în democrația internă, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mâini la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora și altora, că nu cedez. Exact ca la Mărășești, Mărăști, Oituz. Indiferent câți vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt și voi da bătălia cu toată forța pe care o am”, a declarat duminică președintele PNL, Ludovic Orban.