Ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, Virgil Popescu, anunță că a fost testat pozitiv pentru infecția cu coronavirus.

"Astăzi am fost testat pozitiv cu COVID - 19. Am urmat protocolul și sunt încrezător că va fi bine. Sâmbătă am fost testat pentru plecarea în Israel. Testul a fost negativ. Duminică noaptea am avut simptome de gripă. Astăzi am făcut un nou test, care a ieșit pozitiv. Nu am simptome grave. Cei apropiați sunt în regulă. Aveți grijă mare de fiecare dintre voi. Masca vă poate proteja. Am respectat regulile, dar acest virus nu ”iartă”. Sunt încrezător că voi trece și peste această perioadă. Că este multă treabă de făcut", a scris acesta pe pagina lui de Facebook.

Virgil Popescu s-a aflat săptămâna trecută într-o vizită oficială în Franța alături de premierul Ludovic Orban și de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă și ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

De asemenea, Virgil Popescu trebuia să participe în perioada 3-4 noiembrie într-o vizită oficială în Israel.

Biroul de presă al Guvernului a transmis după anunțul făcut de ministrul Virgil Popescu faptul că "în vederea deplasării (în Israel - n.r.) membrii delegației au realizat în cursul zilei de astăzi (luni - n.r.) teste care au rezultat negativ".

De asemenea, membrii Cabinetului care pleacă marți în Israel nu se încadrează în definiția contacților direcți ai ministrului Popescu.