Vizita oficială a președintelui Klaus Iohannis în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc vineri și sâmbătă, a fost amânată.

"Vizita oficială a președintelui României, Klaus Iohannis, în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 15 - 16 octombrie, a fost amânată, având în vedere faptul că președintele Letoniei a fost confirmat pozitiv la infectarea cu SARS-CoV2", a confirmat, joi, pentru Agerpres, Administrația Prezidențială.

Potrivit presei letone, președintele Egils Levits, revenind miercuri seara dintr-o vizită de lucru în Suedia, a făcut un test rapid antigen COVID-19, care a ieșit pozitiv. Ulterior, președintele leton a făcut testul PCR, care a confirmat și infecția cu SARS-CoV-2.

Președintele Letoniei urma să se întâlnească joi cu omologul estonian, Alar Karis, iar vineri cu președintele Klaus Iohannis. Președintele leton l-a sunat personal pe șeful statului român pentru a-i explica situația și pentru a amâna vizita. 

Administrația Prezidențială a precizat pentru Digi24.ro că președintele Klaus Iohannis s-a testat și rezultatul a fost negativ, după ce acesta s-a întors din Suedia unde a avut contact cu președintele leton Egils Levits.