Președinții României și Ucrainei au reacționat marți după isteria pornită pentru că Volodimir Zelenski ar fi decis brusc să nu mai susțină un discurs în Parlament, după ce aleși extremiști din România au lansat amenințări.

"Agenda președintelui Zelenski a fost negociată între cele două delegații și comunicată public. Atât pot să spun la asta", a fost reacția președintelui Iohannis.

Zelenski i-a transmis jurnalistului român care a pus întrebarea că "vorbești cu președintele Iohannis despre mine. Mă poți întreba pe mine".

Jurnalistul l-a întrebat de ce și-a anulat discursul.

"Cred că întelegeți că nu duc lipsă de discursuri. Am venit să vizitez oamenii din România, cărora le sunt recunoscător și să vorbesc lucruri strategice cu Iohannis. De asemenea, în agenda mea sunt întâlniri cu premierul și cu parlamentari, dar nu am pregătit niciun discurs, cu tot respectul. Poate că cineva e împotrivă, dar eu nu sunt pregătit să o fac. Data viitoare să fiți sigur că special pentru Parlamentul dvs., pentru toți jurnaliștii și pentru toată lumea voi veni și o voi face", a spus Zelenski.

Iohannis și Zelenski, declarații comune; relația România și Ucraina devine Parteneriat Strategic

Mai mult pe EurActiv »