Senatorii au decis să voteze solicitarea DNA de ridicare a imunității lui Călin Popescu Tăriceanu abia în prima parte a anului 2019, potrivit unor surse politice.

Sursele menționate mai spun că este foarte posibil ca votul privind ridicarea imunității șefului Senatului să fie dat în luna februarie a anului 2019. Motivul ar fi că senatorii vor să parcurgă dosarul în totalitate, iar până acum nu au avut timp.

Discuția privind acordarea votului în luna februarie a avut loc în ședința Comisiei juridice de marți, iar majoritatea senatorilor juriști au fost de acord că anul acesta nu au timp să studieze cele peste 17.000 de pagini.

Comisia juridică a Senatului a decis marți amânarea cu o săptămâna a raportului privind cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu pentru luare de mită.

Președintele Comisiei juridice din Senat, social-democratul Robert Cazanciuc, a declarat că avocatul lui Tăriceanu a depus note scrise pentru apărare "destul de consistente" abia luni, iar membrii Comisiei nu au reușit să le parcurgă.

"Ieri (luni - n.r.), avocatul domnului Tăriceanu a depus note scrise în apărare destul de consistente, colegii mei nu au reușit să vadă acest materil în totalitate. De asemenea, am primit ieri și azi mai multe cereri pentru studierea dosarului de către senatorii care nu sunt membri ei Comisiei juridice. În consecință, am hotărât să trimitem Biroului permanent aceste solicitări,cu recomandarea de a permite colegilor senatori să poată studia dosarul", a declarat Robert Cazanciuc.

Senatorul a spus că dezbaterea pe fond va avea loc săptămâna viitoare, în funcție de ceea ce va decide Biroul permanent.