Toți cei 10 primari aleși pe listele PNL Buzău la alegerile din anul 2020 vor candida în anul 2024 din partea PSD, relatează News.ro.

Astfel, organizația județeană a PNL Buzău, condusă de la începutul anului de fostul președinte al PMP Buzău, Adrian Mocanu, va intra în alegeri cu un singur primar în funcție, primarul comunei Zărnești, ales pe liste PMP la alegerile din anul 2020.

De la schimbarea conducerii organizației județene a PNL Buzău, cei 11 primari pe care PNL îi avea în județ și-au anunțat pe rând trecerea la PNL la PSD și respectiv USR.

Organizația județeană a PNL Buzău a obținut la alegerile din 2020 un număr de 10 primari iar doi ani mai târziu, în toamna anului 2022, singurul primar din județ ales pe liste USR a anunțat că se va alătura echipei PNL Buzău fără a semna o adeziune la acest partid pentru a nu-și pierde mandatul.   

De la preluarea conducerii PNL Buzău de Adrian Mocanu, primarii PNL din județul Buzău și-au anunțat rând pe rând hotărârile de a candida pe listele PSD Buzău, ultimul anunț în acest sens fiind făcut luni de către primarul comunei Beceni, Adrian Burlacu. 

"Adrian Burlacu, primarul comunei Beceni, va fi candidatul nostru la alegerile locale din acest an. Decizia a fost luată cu responsabilitate, subliniind unitatea echipei, dar și determinarea noastră de a adduce soluții eficiente și echilibrate pentru comunitatea din Beceni. Prin unitate și determinare, el și echipa PSDBeceni vor continua să aducă soluții eficiente și echilibrate pentru provocările actuale și viitoare ale comunei”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul PSD Romeo Lungu.

De asemenea, primarul comunei Lopătari, Claudiu Constantin,  ales din partea USR în anul 2020 și care în 2022 anunțase că se alăgtură echipei PNL, a transmis că va candida și în 2024 din partea USR.