Viorica Dăncilă face o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 6-7 februarie, în vederea prezentării priorităților Președinției României la Consiliul Uniunii Europene în cadrul sesiunii plenare a Comitetului European al Regiunilor (CoR).

Cu prilejul vizitei, premierul român va participa joi la Conferința ”Lupta împotriva antisemitismului: o abordare comună pentru o mai bună protejare a comunităților evreiești din Europa – de la practici la acțiuni”, organizată de România, în contextul deținerii Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, informează Biroul de presă al Guvernului.

Agenda vizitei va cuprinde și o serie de întrevederi bilaterale ale premierului Viorica Dăncilă cu reprezentanți ai organizațiilor evreiești europene și internaționale.

Alte elemente importante ale vizitei vor fi întrevederile bilaterale cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Din delegația guvernamentală condusă de premierul Viorica Dăncilă vor face parte ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, și ministrul pentru fonduri europene, Rovana Plumb.