Consiliul a decis luni să prelungească măsurile restrictive împotriva statului Belarus pentru o perioadă de un an, până la 28 februarie 2020.

Măsurile includ un embargo asupra armelor și a echipamentelor care ar putea fi utilizate pentru represiune internă, precum și înghețarea activelor și o interdicție de călătorie impuse împotriva a patru persoane desemnate în legătură cu dispariția neelucidată a doi politicieni din opoziție, a unui om de afaceri și a unui jurnalist, în 1999 și în 2000.

Consiliul a prelungit, de asemenea, derogarea de la măsurile restrictive pentru a permite exportul de echipamente de biatlon și al unui număr limitat de puști și pistoale de tir sportiv de uz specific către Belarus, sub rezerva, în continuare, a autorizării prealabile de către autoritățile naționale competente de la caz la caz.

Măsurile restrictive împotriva statului Belarus au fost introduse inițial în 2004 ca răspuns la dispariția celor patru persoane menționate mai sus. Ulterior au fost adoptate măsuri restrictive suplimentare împotriva celor implicați în încălcarea standardelor electorale internaționale și a dreptului internațional al drepturilor omului, precum și în represiunea societății civile și a opoziției democratice.

Embargoul asupra armelor a fost introdus în 2011.

La 15 februarie 2016, Consiliul a decis să retragă măsurile restrictive împotriva a 170 de persoane și patru societăți, menținând însă embargoul asupra armelor și sancțiunile împotriva a patru persoane.