Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat joi, înainte de începerea Reuniunii informale a miniștrilor de Interne din UE, că pe agenda de discuții se va afla și aderarea României la spațiul Schengen.

"Am inclus pe agenda noastră această temă nu doar că este de interes pentru România și Bulgaria, ci și pentru că ea se referă și la alte aspecte importante, cum ar fi menținerea controalelor la frontierele interne pentru perioade lungi", a declarat Carmen Dan.

Ministrul a mai punctat faptul că numeroasele atacuri teroriste au pus în pericol siguranța cetățenilor din unele state membre, astfel că trebuie identificat un echilibru pentru menținerea securității.

"Este adevărat că în Europa au avut loc o serie de evenimente, şi mă refer la numeroase atacuri teroriste, care au pus în pericol siguranţa cetăţenilor din unele state membre. Cred că tocmai de aceea trebuie să identificăm un echilibru între menţinerea securităţii şi siguranţei acestor cetăţeni din statele expuse riscului terorist şi presiunii migratorii şi valoarea fundamentală care este reprezentată de spaţiul european de liberă circulaţie", a mai spus ea.