Atribuțiile legale ale ministrului delegat pentru afaceri europene referitoare la reprezentarea și gestionarea dosarelor CAG vor fi îndeplinite de alt membru al Guvernului, potrivit unei dispoziții a prim-ministrului, aprobată în ședința de vineri.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a demisionat după ședința de Guvern de vineri, dar nu a dorit să comenteze asupra motivelor demisiei.

„Conform dispoziției Prim-ministrului din ședința de Guvern din 09.11.2018, atribuțiile legale ale ministrului delegat pentru afaceri europene referitoare la reprezentarea și gestionarea dosarelor CAG (Consiliul Afaceri Generale, la care participă miniștrii de afaceri europene din statele membre) vor fi îndeplinite și asigurate de acum încolo de un alt reprezentant al Guvernului. În acord cu instrucțiunile primite la nivel ministerial, toată documentația pregătită pentru buna reprezentare a intereselor României a fost deja înaintată celor desemnați să participe”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Departamentului Afaceri Europene, din cadrul MAE.

Mesajul nu precizează cine îl va înlocui pe Negrescu la CAG și nici cine va prelua dosarul Președinției rotative a Consiliului UE.