Ministrul austriac al Justiției, Josef Moser, a declarat vineri la București că susține candidatura fostului procuror-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, la șefia Parchetului European

Josef Moser a declarat că au fost trei etape de selecție riguroasă, în urma cărora a rezultat o listă scurtă cu trei candidați, cel mai bine plasată fiind Laura-Codruța Kovesi.

Oficialul austriac a declarat că nu are nicio îndoială asupra faptului că aceasta merită locul ocupat în urma procedurilor de selecție.

Ministrul austriac de Justiție a spus, răspunzând unei întrebări, că va vota în favoarea lui Kovesi în cadrul Consiliului JAI.

Nu același lucru îl va face ministrul român de Justiție, Tudorel Toader, care a declarat luni că va trimite colegilor din JAI decizia CCR în urma căreia a fost demisă Kovesi.

Joi, Toader a declarat pentru Agerpres că informații despre Laura-Codruța Kovesi au ajuns deja la Parlamentul European și la omologii săi, dar nu au fost transmise de el, asociațiile profesionale ale magistraților fiind cele care ar fi "facilitat" comunicarea.