Fostul președinte explică într-o postare pe Facebook cum funcționează reuniunile Consiliului European, după ce premierul Viorica Dăncilă s-a plâns că nu a fost invitată la Summitul informal de la Sibiu.

”Să prevenim situația în care un ziarist zelos de la Antena 3 s-ar repezi la Donald Tusk cerându-i socoteală pentru neinvitarea Doamnei Dăncilă.În spațiul public se revarsă necunoașterea despre Uniunea Europeană. Ziariști și politicieni deplâng faptul că Doamna Dăncilă încă nu a fost invitată la Sibiu. Oameni buni, nici nu va fi invitată la lucrările Consiliului European din următoarele motive”:


Explicațiile fostului președinte vin după ce Viorica Dăncilă s-a plâns vineri că nu a fost invitată la Summitul informal de la Sibiu, la 9 mai.

”Nu pot să vă spun dacă merg (la Summitul de la Sibiu - n.r.), nu am fost invitată încă. Dacă va exista o invitație, cu siguranță voi merge, dar o invitație la summit, cu toți liderii, pentru că aici este o contradicție: Guvernul României a fost cel care a asigurat organizarea summitului din punct de vedere financiar, președintele Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene este premierul, toți miniștrii asigură președinția la Consilii, deci cum să vorbești... toate rezultatele, 90 de dosare legislative puse pe masă și încheiate arată o muncă titanică din partea Guvernului și mi se pare, totuși, nepotrivit, ca să folosesc un termen elegant - este și sărbătoare - ca tocmai cei care au muncit atât pentru România, cei care au atras atâtea aprecieri din partea... nu numai din partea statelor membre, am văzut că și alte state au făcut referire la acest lucru... să nu fie invitați la summit”, a declarat Viorica Dăncilă.