Institutul European din Romania organizează în data de 24 martie 2015 conferinţa de lansare a unei noi serii de Studii de Strategie și Politici realizate în cadrul proiectului SPOS 2014. Teme principale abordate: Uniunea Bancară, gazele de șist.

La eveniment vor participa reprezentanţi oficiali ai Administrației Prezidențiale, ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Institutului European din România, precum şi reputaţi experţi şi analişti economici, cercetători în afaceri europene.

Seria de Studii de Strategie şi Politici (SPOS) realizate de Institutul European din România are ca scop furnizarea unor elemente pentru fundamentarea politicilor postaderare şi a poziţiilor României vizând construcţia europeană. În cadrul proiectului derulat în anul 2014, cercetarea a acoperit arii tematice relevante pentru evoluţiile actuale în plan european şi național, respectiv: 
(1)Când ar trebui să adere România la Uniunea Bancară Europeană, mai devreme sau mai târziu?
(2) Gazele de șist: între nevoi energetice și standarde de mediu

Participarea la eveniment se face pe bază de invitaţie.

Conferinţa se va desfăşura în limba română. Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact din cadrul IER este doamna Florentina Costache, tel: 021 314.26.96 (97), fax: 021 314.26.66, e-mail: florentina.costache@ier.ro.