Ce sistem electoral vi se pare cel mai potrivit pentru electoratul din România prezentă? Care sunt obstacolele pe care le identificați pentru sistemul de vot preferat de Dumneavoastră și cum considerați că ar putea fi depășite? Ce ar trebui sa aibă în vedere Autoritatea Electorală din România, pentru ca sa vă puteți exercita dreptul constituțional de a vota, în condiții de respect și demnitate umană?

Acestea sunt întrebările la care cei interesați pot răspunde, prin participare la audierea publică organizată marți, 21 aprilie, sau prin transmiterea unei depoziții scrise sau înregistrate video. Înscrierile sunt deschise până la data de 17 aprilie, evenimentul fiind organizat de Academia de Advocacy și Societatea Academică din România. 

Procedura de urmat pentru audierea publică și motivația acestei inițiative sunt descrise pe larg pe site-ul www.advocacy.ro

Opiniile colectate prin procedura de audiere publică se vor sintetiza, de către Comisia de Experți a audierii publice, într-un raport sinteză care va fi făcut public în cadrul unei conferințe de presă, pe data de 7 mai 2015. Raportul sinteză va fi transmis tuturor celor care au participat la audierea publică, la adresa electronică indicată în formularul de înscriere, precum și decidenților politici cu responsabilități în domeniu. De asemenea, va fi adus la cunoștința opiniei publice prin intermediul presei, precum și prin afișarea pe www.advocacy.ro   și www.romaniacurata.ro unde va putea fi consultat alături de toate celelalte materiale specifice audierii publice.

Membrii Comisiei de experți sunt: Dacian Cioloș, Alexandru Radu, Emil Hurezeanu, Silviu Rogobete, Corina Dragomirescu.

Sursa: Academia de Advocacy