În cazul persoanelor care trăiesc mai mult timp, necesitatea unei îngrijiri la prețuri accesibile de înaltă calitate este o măsură de sprijin pentru creșterea populației europene.

În ultimii zece ani s-a înregistrat o extindere a sectorului privat în ceea ce privește numărul de case și locuri de îngrijire pe care le oferă. Această creștere are loc în contextul unei scăderi sau a unei creșteri foarte lente a serviciilor furnizate de/în casele de îngrijire publice. Acest raport analizează serviciile din sectoarele public și privat, modul în care acestea diferă în ceea ce privește calitatea, accesibilitatea și eficiența lor.

Pe măsură ce serviciile de protecție private se măresc, costurile pentru utilizatori sunt susceptibile de a deveni o problemă mai dificilă decât dacă există o creștere a beneficiilor publice pentru subvenționarea utilizării. 

Există, de asemenea, unele diferențe în localizarea diferitelor tipuri de case de îngrijire, iar casele de îngrijire private sunt mai probabil să fie găsite în zone urbane bogate. Diferențele în tipurile de rezidenți sunt influențate de rentabilitatea serviciilor solicitate.

Raportul se găsește pe site-ul Eurofound, în limba engleză