Eurodeputatul Siegfried Mureșan, a declarat după vizita la Chișinău că o colaborarea strânsă cu Uniunea Europeană și reformele ambițioase sunt cheia integrării europene a Republicii Moldova

În calitatea sa de membru al Delegației la Comisia parlamentară de cooperare UE - Moldova, eurodeputatul român a efectuat săptămâna trecută o vizită oficială în Republica Moldova. Acesta s-a întâlnit cu doi membri ai Guvernului Republicii Moldova, respectiv,ministrul Finanțelor, Anatol Arapu, și ministrul Justiției, Vladimir Grosu, cu președintele PLDM, Vlad Filat, și cu șeful Delegației UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola

Ministrul Finanțelor, Anatol Arapu a reiterat angajamentul ferm al Republicii Moldova pe drumul european și a subliniat importanța fondurilor europene nerambursabile și a creditelor acordate de Banca Europeană de Investiții în vederea stimulării investițiilor în Republica Moldova.

Ministrul Justiției, Vladimir Grosu, a asigurat că Republica Moldova este ferm angajată în consolidarea cadrului legislativ privindlupta împotriva corupției și a crimei organizate. În acest sens, ministrul Justiției a spus că modelul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și alAgenției Naționale de Integritate (ANI) din România sunt exemple foarte utile, adăugând că, între autoritățile de la Chișinău și ANI există deja un schimb de bune practici în vederea aplicării lor în Republica Moldova.   

Siegfried Mureșan a discutat cu șeful Delegației UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, despre importanța credibilității partidelor proeuropene de la Chișinău și au subliniat rolul crucial al reformei administrative teritoriale în vederea eficientizării aparatului administrativ. 

„Am decis să fac această vizită pentru a-mi exprima sprijinul pentru Republica Moldova în drumul ei european. Republica Moldova este elevul model al Parteneriatului Estic, însă pentru integrarea europeană este nevoie de reforme foarte ambiţioase. (...) Cel mai bun mijloc de apropiere față de Uniunea Europeană rămâne Acordul de asociere semnat anul trecut de cele două părți. Republica Moldova trebuie să implementeze rapid și pe deplin toate prevederile acordului”, a afirmat eurodeputatul Siegfried Mureșan, după întâlnirile de la Chișinău.