Noul raport publicat de Eurofound (Fundația Europeană pentru Îmbunătățirea Condițiilor de Viață și Muncă) oferă o trecere în revistă a măsurilor de sprijin pentru start-up-uriledestinate tinerilor și a altor măsuri mai generale, relevante pentru ei.

De asemenea, raportul evaluează impactul pe care unele măsuri le au asupra start-up-urile destinate tinerilor. În acest sens, sunt evidențiate unele dintre aspectele metodologice cheie și limitările exercițiului de evaluare.

Raportul Eurofound este un instrument necesar și util în condițiile creșterii șomajului în rândul tinerilor. Totodată, factorii de decizie trebuie acordă mai multă atenție încurajării tinerii să înceapă propria afacere ca un mijloc de a facilita intrarea pe piața forței de muncă. 

Ca parte a Garanției pentru Tineret, lansată în 2013, mai multe State Membre au introdus măsuripentru start-up-urile destinate tinerilor, ca sprijin pentru tinerii care își căuta un loc de muncă.

Măsurile implementate de Statele Membre variază considerabil în ceea ce privește conținutul, modalitatea de aplicare și obiective.

Raportul poate fi consultat pe site-ul Eurofound, în limba engleză.