Ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, participă luni, la Bruxelles, la reuniunea Eurogrup în format extins, unde va fi discutată propunerea privind instrumentul bugetar pentru convergență și competitivitate.

Marți, acesta prezidează a doua reuniune a Consiliului UE pentru Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN). Pe agendă figurează adoptarea propunerii de compromis a Președinției române a Consiliului pe Pachetul privind Sistemul European de Supraveghere Financiară (ESFS) și a concluziilor Raportului privind Sustenabilitatea Fiscală, descărcarea de gestiune bugetară pentru execuția aferentă anului 2017 și orientările privind construcția bugetului UE din 2020, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului de Finanțe.

De asemenea, Comisia Europeană va prezenta comunicarea „Către un proces decizional mai eficient și mai democratic în domeniul politicii fiscale a UE”. Documentul propune o foaie de parcurs pentru o tranziție progresivă de la unanimitate la sistemul de vot cu majoritate calificată în anumite domenii ale politicii fiscale a UE.

Propunerea va fi și principala temă a discuției bilaterale pe care ministrul Teodorovici o va avea luni, cu Pierre Moscovici, comisar european pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vamă.