Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 25 august este de 19.004.986, cu 21.401 mai mulți față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă.

Potrivit unui comunicat al AEP, diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale conduse de aceștia, a importurilor de date de la Direcția Generală de Pașapoarte (DGP) și de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date (DEPABD), precum și a adăugării alegătorilor români care împlinesc vârsta de 18 ani până la data stabilită pentru alegerile locale, 27 septembrie, relatează Agerpres.

AEP precizează că, în perioada 1 - 25 august, la nivelul primăriilor au fost operate în Registrul electoral următoarele radieri: 18.278 de persoane au fost radiate ca urmare a decesului, 113 persoane au fost radiate deoarece li s-a interzis exercitarea dreptului de a alege sau au fost puși sub interdicție. De asemenea, arată AEP, 78 de persoane au redobândit drepturile electorale ca urmare a expirării perioadei de radiere.