Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că 3.939 de români din Diaspora au optat pentru votul la secție, la expirarea perioadei de înregistrare a alegătorilor din afara țării.

Luni, la ora 23:59, a expirat perioada în care cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării s-au putut înregistra pe portalul www.votstrainatate.ro cu opțiunea pentru votul la o secție de votare la alegerile parlamentare. Un număr de 3.939 de alegători români cu domiciliul sau reședința în străinătate au optat pentru votul la secție.

Pentru votul prin corespondență, termenul-limită de înregistrare a cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în afara țării a fost prelungit până la 22 octombrie.

"În condițiile în care multe state - și de la nivelul Uniunii Europene, dar și din afara spațiului european - vor interzice înființarea de secții de votare atât în afara misiunilor diplomatice, cât și în interiorul acestora, le recomand tuturor românilor din diaspora să opteze pentru votul prin corespondență, ca modalitate sigură și comodă de vot la distanță, fără costuri și fără riscuri, mai ales în contextul incertitudinii legate de evoluția pandemiei de coronavirus", a declarat președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică.