AEP anunță lansarea site-ului prezidentiale2019.roaep.ro, pe care vor putea fi vizualizate, în format grafic, informații de interes public după încheierea procesului electoral, separat pentru țară și străinatate, pe secții de votare, județ și sector.

Urmare a desfășurării procesului electoral în zilele de vineri și sâmbătă și în cursul dimineții de duminică și constatând că un număr semnificativ de cetățeni și-au exercitat votul, AEP consideră că alegerile se desfășoară cu "ușurință, în condiții optime și că organizarea acestora s-a realizat cu respectarea legii".

În ceea ce privește observarea alegerilor de către persoanele acreditate în birourile electorale, președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, roagă toate persoanele implicate în procesul electoral să respecte regimul acreditărilor emise de AEP reprezentanților presei, precum și observatorilor interni și internaționali.

Oficialul AEP precizează că interzicerea accesului acestora la activitățile publice ale birourilor electorale reprezintă o încălcare a dreptului la informare, garantat de legislația în vigoare.