Începând de luni, partidele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțele politice, alianțele electorale și candidații independenți pot strânge semnături pentru susținerea candiaților la alegile locale.

Anunțul făcut de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) vine în contextul în care Legea nr. 135/2020 prin care a fost stabilită data de 27 septembrie 2020 ca dată a alegerilor pentru locale a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

"De la data intrării în vigoare a legii sus-menționate, respectiv de la data de 20 iulie 2020, partidele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțele politice, alianțele electorale și candidații independenți pot demara acțiunile de colectare a listelor de susținători ai candidaturilor pentru consilii locale, consilii județene, primari, președinți ai consiliilor județene, Consiliul General al Municipiului București și primarul general al municipiului București", precizează AEP.

Citește și: Ce prevede legea prin care 27 septembrie va fi data alegerilor locale

Perioada de înregistrare a alianțelor electorale este 7 - 11 august, iar perioada de depunere a candidaturilor este 7 – 18 august.

Campania electorală va începe în data de 28 august și se va încheia în data de 26 septembrie, ora 07.00.