Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat miercuri că a depus o plângere penală împotriva lui Nicusor Dan. Candidatul dreptei anunțase marți că o va da în judecată pe Gabriela Firea.

”Am depus plângere penală împotriva domnului Nicușor Dan pentru afirmațiile false și calomnioase pe care le-a făcut în legătură cu Parcul Verdi: afirmații pentru care va trebui să răspundă în față justiției! Așa-zisele dezvăluiri bombă sunt doar minciuni și vă dau doar un singur exemplu: consilierul despre care afirmă că ar fi avut beneficii personale în urma achiziției Parcului Verdi este în prezent subsecretar de stat la MDRAP, deci în Guvernul PNL! În plus, la momentul achiziției de către Primăria Municipiului București a terenurilor care compun Parcul Verdi, acesta nu mai lucra Primăria Capitalei!”, a anunțat pe Facebook Gabriela Firea.

Nicușor Dan a organizat astăzi o conferință de presă în care a prezentat o listă de 33 de neamuri, prieteni, cumetri, parteneri de afaceri și cercetați penal, puși în funcții importante și care ar sluji interesele lui Firea și ale soțului său, Florentin Pandele.

Firea solicită constatarea încălcării dreptului la imagine a primarului general și daune morale în valoare de 100.000 de euro.