PSD a făcut curățenie pe listele de candidați pentru alegerile parlamentare, a declarat luni la RFI liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, candidat la scrutinul din 6 decembrie.

Întrebat ce efecte are anchetarea de către DNA a fostului primar al Sectorului 1, Dan Tudorache, asupra PSD, în pragul alegerilor parlamentare, Alfred Simonis a răspuns: ”Cred că după ce se va depăși perioada aceasta a alegerilor, se va lua o decizie și în acest sens, pentru că noi ne-am propus înainte de a constitui listele și știți că la PSD nu veți găsi candidați pe liste cu probleme penale, în schimb, dacă ne uităm la PNL, veți găsi mulți candidați care au probleme din punct de vedere penal. Domnul Tudorache are această suspiciune, care a intervenit în perioada campaniei electorale”.

”Mă deranjează că atunci când este cineva de la PSD cu o suspiciune cât de mică e un întreg eveniment, or când sunt zeci de candidați de la PNL cu probleme penale (...), sunt mulți oameni cu probleme penale pe listele PNL și nimeni nu pare să fie deranjat de acest lucru (...). PSD a făcut curățenie pe liste, înainte de a depune listele”, a mai declarat la RFI Alfred Simonis.

Întrebat dacă PSD e afectat de problemele cu care se confruntă Dan Tudorache, Simonis crede că nu, precizând că e ”un caz izolat al unui domn”.