Liderul USR, Dan Barna, a declarat vineri, la depunerea candidaturii sale la alegerile prezidențiale, că, "dacă Iohannis era un președinte mai gospodar, poate nu ajungeam să luăm foc de atâtea ori".

"România are nevoie de un președinte full time, prezent în fiecare zi în viața cetățenilor. Un mandat de cinci ani este un mandat lung, putem vedea cu toții unde suntem. Actuala situație, dacă continuăm la fel, poate nu o luăm înapoi, dar stagnăm. (...) Aceste alegeri sunt despre a rămâne în aceeași incertitudine în care trăim de 30 de ani și a da șansa unei generații, tinerilor, să facă acest pas în politică", a spus Dan Barna.


El a mai afirmat că vechea clasă politică spune constant că mai bine nu se poate, iar "dacă Iohannis era un președinte mai gospodar, poate nu ajungeam să luăm foc de atâtea ori".

"Vechea clasă politică, președintele Iohannis, PNL ne spun constant că mai bine nu se poate. Noi spune că se poate mai bine și România merită lucru acesta. Președintele a fost un pompier pentru momentele în care casa lua foc și se prăbușea. Eu cred că, dacă era un gospodar mai atent și mai diligent, poate nu ajungeam să luăm foc de atâtea ori în ultimii ani", a mai spus Barna.

Dan Barna a sosit la sediul Biorului Electoral Central (BEC) alături de președintele PLUS, Dacian Cioloș, și de mai mulți parlamentari și europarlamentari ai Alianței 2020 USR PLUS.

Peste o sută de susținători i-au așteptat pe liderii Alianței îmbrăcați în tricouri albe și fluturând baloane și steaguri cu mesajele "Dan Barna președinte" și "Fără hoție ajungem departe".

 Barna a declarat că a adunat aproape 400.000 de semnături pentru a candida la alegerile prezidențiale.