Liderul USR, Dan Barna, a anunțat că, potrivit numărătorii paralele a partidului, nu a reușit să intre în turul II al alegerilor prezidențiale.

”Potrivit datelor pe care le avem în urma numărătorii paralele, nu am reușit să intrăm în turul 2. Am sperat până în ultimul moment, dar nu avem suficiente voturi. Dincolo de voturi, această campanie a însemnat sute de mii de români cu care am vorbit, lucrurile pe care le-am învățat de la ei, miile de kilometri pe care i-am străbătut prin toată țara. Sunt alături de colegii mei, care au muncit enorm în această campanie și le transmit că sunt mândru de ceea ce am reușit să facem”, a scris Barna pe Facebook.

Dan Barna a dat asigurări că Alianța USR PLUS va continua, pe fondul informațiilor privind fricțiunile din cadrul ei.

”Vom continua să luptăm cu toată energia noastră pentru o Românie care se modernizează și se curăță de corupție.Alianța USR PLUS va continua. Rămânem acea forță politică în care oamenii își pun speranțele pentru schimbarea adevărată a României. Continuăm împreună și nu ne vom da bătuți”, a spus el.

PLUS pregătește preluarea conducerii Alianței cu USR după înfrângerea lui Dan Barna în lupta pentru locul doi cu Viorica Dăncilă, scrie G4Media.ro. Cioloș a negat.