Din 20 iulie, partidele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțele politice, alianțele electorale și candidații independenți pot începe acțiunile de colectare a listelor de susținători ai candidaților la locale.

Potrivit Autorității Electorale Permanente, prin Legea nr. 135/2020 a fost stabilită data de 27 septembrie ca dată a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale.

De la data intrării în vigoare a acestei legi, respectiv de la data de 20 iulie, partidele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțele politice, alianțele electorale și candidații independenți pot demara acțiunile de colectare a listelor de susținători ai candidaturilor pentru consilii locale, consilii județene, primari, președinți ai consiliilor județene, Consiliul General al Municipiului București și primarul general al municipiului București, precizează AEP.

Perioada de înregistrare a alianțelor electorale este 7 - 11 august, iar depunerea candidaturilor se va putea face între 7 și 18 august.

Campania electorală se va derula în perioada 28 august - 26 septembrie.