Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că este posibil ca la viitoarele alegeri social-democrații să formeze alianțe electorale cu ALDE și Pro România.

"Este posibil la locale să existe alianțe punctuale, pe zone, și sunt mari șanse ca la viitoarele alegeri să avem o alianță electorală, mai multe partide să participe împreună. Da, este normal. Eu am toată deschiderea pentru așa ceva. Sper să găsim calea ce am bună", a declarat duminică seara, la România TV, Marcel Ciolacu.

El a mai spus că social-democrații consideră că trebuie să organizeze Congresul PSD până la alegerile locale și parlamentare și a reafirmat că va candida pentru funcția de președinte al partidului.

"Toți colegii am hotărât că va trebui făcut un congres cât mai repede, până în alegerile locale și parlamentare, unde o anumită conducere să-și asume acest ciclu electoral. E pentru prima oară când venim cu o echipă atât de aproape de alegeri. (Voi candida - n.r.) la funcția de președinte, am și anunțat, împreună cu o echipă și cu un proiect politic. Și nu numai, poate până atunci stânga românească se reunește cu anumite valențe liberale și vom veni chiar cu un proiect alternativ de guvernare", a mai declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat cine este "stânga românească" în afară de PSD, Ciolacu a spus că sunt discuții cu Pro România, ALDE, cu sindicate și chiar cu fermieri.