Moțiunea de cenzură a PSD va fi votată înainte de data de 27 septembrie, când au loc alegerile locale, a declarat vineri liderul interimar al partidului, Marcel Ciolacu.

"PSD nu are suficiente voturi de a trece această moțiune de cenzură și purtăm discuții și negocieri cu alți lideri cu reprezentare parlamentară. Și în continuare purtăm aceste discuții: asta înseamnă jocul politic și democratic ... Sunt foarte sigur că moțiunea va trece, dar trebuie să discutăm toate detaliile cu partenerii noștri", a afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă există vreo șansă ca moțiunea de cenzură să nu fie votată înainte de 27 septembrie, Ciolacu a răspuns: "Din punctul meu de vedere, exclus".

Întrebat dacă nu există un risc de neconstituționalitate în cazul în care moțiunea de cenzură depusă și citită într-o sesiune extraordinară va fi votată într-o sesiune ordinară, care începe pe 1 septembrie, Ciolacu a spus că nu e nicio problemă: ”Nu am văzut nicio problemă în Constituție care să explice așa ceva".

Referindu-se la faptul că Guvernul a solicitat CCR să constate conflictul constituțional cu Parlamentul pe tema depunerii moțiunii de cenzură în sesiune extraordinară, liderul interimar la PSD a precizat că decizia Curții Constituționale e ”pentru viitor, nu pentru trecut".

Șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a depus vineri sesizarea privind posibilul conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament referitor la moțiunea de cenzură inițiată de PSD.