Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș a declarat miercuri că la Iași PSD și PNL au "trădat" încrederea cetățenilor, susținând că "PNL a luat primari pesediști cu traista".

"În acești ultimi 30 de ani s-au acumulat frustrări în Moldova și în Iași. S-au acumulat frustrări pe bună dreptate, pentru că infrastructura e într-o stare deplorabilă, investițiile au fost puține, mai ales cele creatoare de locuri de muncă, politicienii în cel mai bun caz au fost slabi, dacă nu de-a dreptul corupți sau chiar hoți. Vreau să fie clar că vorbesc de politicieni, vorbim de primarii, de administratorii, de cei din funcții publice de la partidele care au guvernat și administrat aici în ultimii 30 de ani. Din păcate, aici la Iași nu doar PSD-ul, dar inclusiv PNL-ul a trădat încrederea oamenilor la aceste alegeri sau în pregătirea lor. Au trădat încrederea oamenilor cinstiți și a unor oameni care așteptau alternativă și schimbări. Din păcate, PNL a luat primari pesediști cu traista. I-a luat la grămadă", a spus Dacian Cioloș, în cadrul conferinței de presă, relatează Agerpres.

Întrebat de jurnaliști câți dintre cei care au intrat în USR PLUS în ultimele luni sunt din alte formațiuni politice și candidează la alegerile locale, Dacian Cioloș a răspuns că numărul "e nesemnificativ".

El a subliniat că acolo unde a găsit oameni de încredere, Alianța USR PLUS a făcut înțelegeri cu liberalii pentru candidaturi comune, exemplificând în acest sens Bucureștiul, Galațiul și Sălajul, nu și Iașiul.

"Aici la Iași nu puteam intra într-o înțelegere cu un PSD deghizat. Nu facem înțelegeri cu sigle de partid. Nu facem înțelegeri doar de dragul de a construi majorități, noi vrem să construim alternativa. În urmă cu un an liderii naționali ai PNL vorbeau de afacerile imobiliare ale primarului Chirica, iar acum Chirica e bun de când s-a înscris în PNL", a explicat Cioloș.