Clotilde Armand este câștigătoarea alegerilor de la Primăria Sectorului 1, potrivit datelor centralizate pe platforma AEP din toate cele 166 de secții de votare.

Clotilde Armand a obținut 40,95% (36.454 de voturi), iar Dan Tudorache a obținut 39,82% (35.447 de voturi).

"Am ieșit învingătoare", a declarat Clotilde Armand într-o declarație de presă susținută alături de Dan Barna.

Și Dacian Cioloș a scris pe contul său de Facebook: "O Românie fără hoție! Bravo, Clotilde Armand, i-ai învins."

+++

Poliția desfășoară cercetări in rem pentru falsificarea documentelor și evidențelor electorale, în urma acuzațiilor de fraudă la alegerile pentru Primăria Sectorului 1. Acuzațiile au fost făcute de Clotilde Armand.


”Ieri (luni - n.r.), Secția 4 Poliție a primit un apel de la un bărbat care a sesizat faptul că un bărbat a ieșit din incinta Biroului electoral și are mai multe procese verbale. La fața locului s-au deplasat polițiștii de la Secția 4, iar în incintă au fost găsite mai multe persoane. Toate au fost conduse la poliție, împreună cu bărbatul care avea asupra sa procesele verbale. Au fost audiate opt persoane. Procesele verbale sunt în număr de 473 și în continuare efectuăm cercetări, poliția sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoriei Sectorului 1 sub suspiciunea falsificării de documente și evidențe electorale ... Bărbatul era înscris pe lista electorală a unui partid politic, la rubrica de consilieri locali”, a declarat marți șeful Poliției Sectorului 1, comisar-șef de poliție Ionuț Dana. 


 

El a mai anunțat că Poliția face verificări, prin AEP, pentru a stabili autenticitatea proceselor verbale găsite asupra bărbatului.

”Nu vă pot da mai multe detalii, având în vedere că este un dosar. Discutăm de verificarea acelor înscrisuri. E posibil să mai aducem și alte persoane la audieri”, a spus Ionuț Dana.

Scandalul a pornit după ce primarul în exercițiu, Dan Tudorache (PSD), a anunțat luni că are 200 de voturi mai mult decât Clotilde Armand, deși candidata USR PLUS a fost dată câștigătoare, la distanță mare, la exit-poll-ul de duminică seara.

Armand a anunțat marți că va solicita Parchetului General să preia ancheta despre situația de la Biroul Electoral al Sectorului 1.

Inițial, Dan Tudorache a declarat că bărbatul cu procesele verbale era ”un curier ... un reprezentant al partidului care strânge procesele verbale de la reprezentanții noștri din secții”.

În realitate, era vorba de Sorin Cătălin Tomescu, candidat PSD la funcția de consilier.Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache și reprezentantul juridic al PSD Sector 1, a explicat marți, într-o conferință de presă, că Tomescu a fost ”urmărit, hăituit, agresat” de un grup de susținători ai lui Clotilde Armand, de aceea s-a întors și s-a grăbit să intre în clădirea în care se aflăi Biroul Electoral de Sector și două Direcții ale Primăriei Sectorului 1.