Șapte lideri ai PNL din teritoriu au demisionat miercuri, în cadrul ședinței Biroului Permanent Național al partidului, după ce Ludovic Orban a criticat rezultatele slabe la alegerile locale obținute de aceștia.

"Am discutat de filialele care nu au obținut performanță. În urma acestei analize, mai mulți președinți de filiale și-au dat demisia de onoare. Este vorba despre filialele care au obținut un scot de sub 27%", a spus Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, Nicolae Robu (Timișoara), Lucian Heiuș (Hunedoara), Cristinel Romanescu (Buzău), Ovidiu Albu (Satu Mare), Tinel Gheorghe (Ialomița), Ionel Palăr (Bacău) și Alexandru Dănăilă (Brăila) au demisionat din cauza rezultatelor mici obținute la scurtinul de duminică.

Orban a mai punctat că aceste schimbări urmăresc "îmbunătățirea managementului politic și o înclinare mai mare către oameni", iar tuturor organizațiilor le este interzis să facă alianțe cu PSD.

De asemenea, în zonele cu comunități maghiare, Ludovic Orban spune că a mandatat liberalii să facă alianțe cu UDMR.

Legat de pierderea alegerilor de către Nicolae Robu la Timișoara și George Scripcaru la Brașov, Ludovic Orban a spus că îl doare sufletul, dar "a bătut vântul schimbării".