Liderul USR, Dan Barna, reafirmă că-l va vota pe Klaus Iohannis și că "toate știrile despre boicot sunt încă o minciună ordinară din șirul de știri false marca PSD".

”Cum luptăm cu fake news? Continuăm să repetăm adevărul! Particip la vot și votez actualul președinte. Îi îndemn pe simpatizanți și susținători să facă la fel", a scris Dan Barna, pe Facebook.

Președintele USR a criticat știrile despre boicot, spunând că sunt "încă o minciună ordinară din șirul de știri false marca PSD".

După primul tur al alegerilor prezidențiale au au fost distribuite pe Facebook mesaje în care votanții lui Dan Barna sunt sfătuiți să nu voteze în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, mesaje care folosesc elementele de identitate vizuală ale Alianței USR-PLUS.

Vineri, europarlamentarul Dragoș Tudorache a declarat că Alianța USR-PLUS va depune plângere penală după ce PSD a răspândit în mediul online mesaje false care conțin elementele de identitate vizuală ale celor două formațiuni politice prin care se încearcă descurajarea votului pentru Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor prezidențiale.